Jan 15, 2008

Lala Masakan Aroma Kari

Bahan A:
  • 1 kg Lala
  • 50kg bawang merah
  • 10g bawang putih
  • 10g halia
Bahan B:
  • 20g bawang merah
  • 20g cili merah
  • 20g cili hijau
Bahan C:
  • 5g daun kari
  • 20g serbuk kari
  • 3g serbuk cili
  • 5g serbuk kunyit
  • Serbuk perasa
  • Garam
Cara:
  • Rebus lala dan asingkan
  • Kemudian kisar bahan A dan tumis sehingga naik bau
  • Masukkan bahan B dan C
  • Gaul sehingga sebati
  • Masukkan lala yang sudah direbus tadi bersama serbuk perasa dan garam secukup rasa

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...