Jan 15, 2008

Udang Galah Petai Bercili

Bahan A:
  • 250g udang galah dibersihkan
  • 100g petai
Bahan B:
  • 8 tangkai cili merah dikisar
  • 10 biji cili padi dikisar
  • 3 ulas bawang putih dikisar
  • 4 ulas bawang merah dikisar
  • 1 batang serai dikisar
  • Asam jawa
  • Garam
  • Gula
  • Serbuk perasa
  • Minyak untuk menumis
Cara:
  • Tumis bahan kisar sehingga naik bau dan garing
  • Tuang air asam jawa dan perasa
  • Apabila kuah agak pekat, masukkan udang dan petai
  • Setelah udang masak, angkat dan hiaskan

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...