Jan 8, 2008

Pucuk Ubi Masak Lemak

Bahan-bahan:
  • 1/2kg pucuk ubi
  • 15gm bawang merah
  • 10gm cili merah
  • 10gm ikan bilis
  • 4 cawan santan pekat
  • 2 sudu besar serbuk kunyit
Cara:
  • Bersihkan pucuk ubi
  • Rebus hingga separuh masak
  • Tumbuk bawang merah, ikan bilis dan cili merah
  • Masukkan bahan-bahan yang ditumbuk ke dalam periuk
  • Masukkan santan
  • Kacau hingga mendidih, masukkan pucuk ubi
  • Kacau hingga masak atas api yang perlahan supaya tidak pecah minyak
  • Masukkan garam secukup rasa
  • Sedia untuk dihidangkan

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...