Dec 26, 2008

Resipi Negeri Sembilan : Paru Berlada

Mungkin ada antara kawan kita yang baca blog ni suka makan paru..boleh cuba resipi ni..

Bahan-bahan:
  • 1 kg paru ( rebus dan potong setebal 2cm)
  • 2 keping asam keping
  • garam, minyak masak dan gula pasir

Bahan kisar:
  • 5 biji cili merah
  • 10 tangkai cili kering
  • 5 ulas bawang putih
  • 8 ulas bawang merah

Cara-cara:
  • Goreng paru yang telah direbus hingga garing dan ketepikan.
  • Panaskan sedikit minyak masak dalam kuali
  • Tumiskan bahan kisar hingga garing
  • Masukkan asam keping, garam dan gula pasir secukup rasa
  • Akhir sekali masukkan paru dan gaul hingga rata

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...