Dec 26, 2008

Resipi Negeri 9 : Keli Lemak Cili Padi

Waah..ini lagi satu lauk yang mengancam...

Bahan-bahan:
  • 600g ikan keli
  • 150g cili padi
  • 2 inci kunyit
  • 6 ulas bawang merah
  • 2 ulas bawang putih
  • 5 biji cili hijau (dibelah dua)
  • 500g santan
  • garam dan serbuk perasa

Cara-cara:
  • Bersihkan ikan dan tos
  • Kisar cili padi, kunyit, bawang merah dan bawang putih
  • Satukan cili yang dikisar dengan santan
  • Masukkan ikan dan didihkan kuah
  • Tambah garam secukupnya dan akhir sekali masukkan cili hijau
  • Kacau selalu agar tidak pecah minyak
  • Bila mendidih, padamkan api
  • Sedia untuk dihidang

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...