Sep 20, 2008

Biskut Sarang Semut

Bahan- bahan :
  • 6 oz tepung gandum
  • 1 biji merah telur
  • 6 oz tepung jagung
  • 4 oz gula halus;
  • 4 oz mentega
  • ½ camca teh serbuk kayu manis

Cara :

  • Ayak tepung gandum + tepung jagung serta kayu manis.
  • Pukul gula dengan mentega hingga kembang.
  • Masukkan acuan ke dalam tin.
  • Bila mentega kembang, masukkan telur dengan tepung dan uli hingga sebati.
  • Simpan adunan dalam peti ais (1jam).
  • Parut adunan dengan penarut mata halus.
  • Taburkan coklat rice dan bakar.

0 Komen Anda Di Sini:

Post a Comment

Ada komen membina atau apa2 yang ingin dikongsikan? Boleh taip kat bawah ni.. atau luahkan apa2 aje yang anda suka di sini..komen yang membina dari anda akan saya publishkan..Insya Allah..jgn lupa tekan butang publish yout comment ye....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...